Gå til hovedindhold

Find vej til skolen

Lad bilen stå - lær dit barn at gå, så gør vi skolevejen sikker...sammen!

Lær dit barn sikre færdselsregler. Det er hyggeligt at følge sit barn i skole, men ikke i et stressende trafikkaos!

 • Læs op

Indhold

  Og sådan er det desværre indimellem omkring Åby Skole. Derfor er det vigtigt at give sig god tid og helst tage turen til fods eller på cykel. Vores børn skal jo lære at begå sig i trafikken - og det er dig og os, der skal lære dem det! Man er som forældre tit presset på tid om morgenen, men det bliver bare værre, hvis man begiver sig på fire hjul ind i mylderet omkring skolen. Vi opfordrer derfor på det kraftigste til, at forældrene lader være med at aflevere børnene i bil. Jo flere biler omkring skolen, des mere stress, trafikkaos og risiko for ulykker - det siger sig selv! 

  Og så synes de fleste børn faktisk, at det er ret sejt selv at gå eller cykle i skole. Hvis man er utryg, så lav f.eks. cykelaftaler med klassekammerater eller Tilmeld dit barn GåBus-Ordningen for de mindste klasser, hvor uddannede elever er GåBus-chauffører til skolen. Og husk, at vi har skolepatrulje omkring skolen, og hastigheden i en trafikprop er faktisk ret lav! 

   

  GåBus 

  Er du forældre i 0.-3. klasse, kan dit barn komme med Åby Skoles Gåbus hver morgen til skole. Vi har nemlig åbnet for hele tre ruter til skolen. 

  To ældre elever er hver morgen ansvarlige for den Gåbus, som dit barn skal med. De er blevet uddannet som ”Gåbus-chauffører” på et kursus udarbejdet af Dansk Skoleidræt og Rådet for Sikker Trafik. De sørger for, at Gåbussen kommer trafiksikkert til skole hver morgen, og både chauffører og passagerer udstyres med godkendte trafikveste. Som forælder kan du vælge at modtage en besked, når bussen er fremme ved skolen. 

  Gåbus-ordningen er initieret af en engageret forældregruppe, som har sat sig for at gøre noget aktiv for at få børnene til at gå i skole. 

   

  Hvis du alligevel... 

  Der kan jo være vinterdage, hvor man alligevel kommer i bil, her er det vigtigt at overholde færdselsregler omkring skolen. Husk: 

  -Kør mindst 10 minutter før du ellers ville. 

  -Minimal hastighed i hele kvarteret. 

  -Hurtig afsætning (og ingen parkering) i parkeringslommen. 

    

  Hjælp hinanden. 

  Vi har nogle fantastiske skolepatruljer og GåBus-chauffører fra 6. - 9. klasse, der hver dag står tidligt op og gør en kæmpe indsats for vores børns sikkerhed. 

  Sku’ vi ikke alle sammen tage og hjælpe dem... og hinanden? 

  Med venlig hilsen 

  Skolebestyrelsen, Skolepatruljen og GåBussen, Åby Skole 

   

    

   

   

  Sidst opdateret: 1. oktober 2023