Gå til hovedindhold

Årets gang på Åby

Her kan du se FERIEPLANEN og læse om VORES TRADITIONER. På Åby Skole tror vi på, at stærke dannende fællesskaber vokser ud af stærke traditioner, hvor vi oplever at være en del af noget større. Derfor lægger vi vægt på at vedligeholde og udvikle traditioner, hvor vi sammen skaber oplevelser, der knytter an til det at være et Åby-barn.

Translokation 19
 • Læs op

Indhold

  FERIEPLAN

  Tryk her for at se en oversigt over ferie og fridage i de aarhusianske skoler.

  VORES TRADITIONER

  Morgensamling trut og blæs

  Morgensamling:

  En gang ugentlig mødes henholdsvis indskoling og mellemtrin ved flyglet i vores flotte aula til morgensang. Når 300 stemmer “stemmer I" samtidig, giver det gåsehud på armene og vi mærker, at vi er en del af et fællesskab. Det gode humør griber fat i os uanset, hvilken morgen, vi har haft. Når elever møder årstidens sange fra den danske sangskat, erfarer de, at de er en del af en kultur og en fortælling med rødder. 

  Fællessamlinger i udskolingen:

  Henover året afvikler udskolingen fællessamlinger i Aula. Temaerne er mangfoldige med relevans for det ungdomsliv, som leves. Det kan have karakter af valgdebatter med byens politikere, foredrag om digital dannelse, forfatterbesøg, oplæg om penge og privatøkonomi og meget andet. Elever og elevråd spiller en aktiv rolle i tilrettelæggelse og afvikling af arrangementerne. 

  Motionsdage

  Motions- og Idrætsdage:

  Motion og bevægelse er afgørende for fysisk og mental sundhed. Det styrker vores indlæring og har den positive sidegevinst, at vi lærer af at begå os i meningsfulde fællesskaber. To gange årligt sætter skolens eventudvalg ekstra fokus på motion og bevægelse. Det sker på skolernes motionsdag fredag op til efterårsferien og på vores idrætsdag i juni. Ved begge arrangementer har vi et nært samarbejde med Aarhus 1900 og vi giver den fuldt skrue. 

  Trivselsdage:

  På Åby Skole tror vi på, at trivsel fremmes, når eleverne lærer hinanden at kende på tværs af årgange. Store og små. Har Aksel i 2. klasse bagt pizza med sin venskabsven i 7. klasse, smitter det positivt af på stemningen i skolegården. Trivselsdagen på Åby Skole er derfor en aktivitetsdag med venskabsklasserne som omdrejningspunkt.  

  Åbyville:

  Hver andet år omdannes Åby Skole for en uge til en by med egen borgmester, fabrikker, butikker, avis og bank. Alle skolens elever skal udfolde et storylineforløb, hvor de skal bruge deres kompetencer og færdigheder på en ny måde. De ansættes i byens job, hvor de ugen igennem skal arbejde og tjene penge i den lokale Åbyville-valuta. Det hele kulminerer om torsdagen hvor forældre inviteres “i byen”, og hvor vi på byens torv synger Åbyvilles nationalsang. 

  Ålympiske lege:

  I april afvikler vi de legendariske Å(by)lympise lege i indskolingen. Vi tænder den Ålympiske ild, hejser det Ålympiske flag og fremsiger den Ålympiske ed om at gøre sit åller, åller bedst og være en god kammerat samtidig. Der dystes i de mest utænkelige discipliner og dagen afsluttes med, at vi kårer årets åller, åller bedste fighterkammerat.

  Sidst opdateret: 1. oktober 2023